Klik her for kort over Sverige (klikbart)

Lidt om Sverige

Vi har fortrinsvis været i Sverige i forbindelse med rejser til Finland og Norge. Vi kan dog nævne et par gode steder, som er værd at besøge. Den gamle by Hjo, som ligger på vestbredden af Vättern. Her ligger en dejlig campingplads lige ned til vandet. Fra campingpladsen er der via stier, en meget fin tur ind til byen og havnen.

Hjo Camping

I Gävle (ca. 200 km nord for Stockholm) ligger der ligeledes en dejlig campingplads lige ned til en elv (Dalälven), som løber ud i den Botniske bugt. Pladsen hedder "Älvkarleby Fiskecamp".

"Älvkarleby Fiskecamp"
'Alvkarleby Fiskecamp'

Älvkarleby Fiskecamp

Lidt om Älvkarleby

Byen Rättvik ved Siljan (sø) er også et spændende og hyggeligt sted, med en udemærket campingplads.

Siljansbadets Camping

Vi kørte videre nordpå mod Finland (se under Finland). Inden vi nåede vores mål Rovaniemi i Finland, overnattede vi i en hytte ved Husum i det nordlige Sverige. Pladsen hedder "Mosjöns Camping o Stugby, Husum"
Her et par billeder fra stedet:
Flot udsigt mod den Botniske bugt Vores dengang små børn foran hytten
Flot udsigt mod den Botniske bugt Vores dengang små børn foran hytten


I 1993 kørte vi bl.a. strækningen Kiruna (nordsverige) - Narvik (Norge), midt på sommeren (til Sct. Hans), oppe nordpå var det endnu ikke blevet sommer. I Kiruna hvor det var vores mening at campere, var det kun 6 graders varme og masser af sne, så vi kørte videre, til lidt syd for Narvik (Ballanger), hvor det heller ikke var ret varmt (ca. 10 grader). Da det var Sct. Hans aften var det ikke så nemt at få plads på campingpladserne. Vi fandt til sidst en plads der var ok, og her var heldigvis hytter, så vi fik en lille men dejlig varm hytte.

Billede fra strækningen mellem Kiruna og Narvik.:


Langt malmtog ved Kiruna Bjergene mellem Kiruna og Narvik Der er is på Torneälven
Langt malmtog ved Kiruna Bjergene mellem Kiruna og Narvik Der er is på Torneälven

Billede fra Ballanger syd for Narvik.(læg mærke til sneen på bjergene):

Campingpladsen i BallangerCampingpladsen i Ballanger.