Knudshoved Odde:


Knudshoved Odde, som ligger ca. 5 km fra Vordingborg, hører til blandt de bedste naturmæssige oplevelser i Danmark. Området som ejes af godset Rosenfeldt, har altid værnet om området for at bevare det unikke broncealderlandskab, som findes her. Her vokser omtrent samtlige danske træsorter, mandshøje bregner, filtrede brombærkrat, mandstro, kaprifolie, vedbend og et væld af sjældne blomster. Desuden lever der både Peder Oxe frøer og løvfrøer i de mange vandhuller. Der er i området desuden en flok Galloway kreaturer, der er meget velegnet som græsningsdyr. (link til Gallowayforeningen). De er hårdføre, ikke kræsne, går ude hele året og meget publikumsvenlige (færdsel i foldene er på eget ansvar). I havet omkring odden ses der i sommertiden sæler. Det skal bemærkes at en tur til Knudshoved Odde ikke gøres på 1 time men nærmere 1 dag. Turen fra parkeringspladsen og ud til enden af odden og retur er på ca. 18 kilometer. En del af turen (det mest kedelige stykke) kan gøres på en god cykel (mountainbike er bedst), men man får mest ud af at gå den sidste del af turen. Parkeringsafgift: personbiler 10.- kr, motorcykler 5,- kr. og busser 50,- kr.

MTB tur til Knudshoved Odde 14-4-06:Galloway kreaturer Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde


Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde


Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde


Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde Knudshoved Odde


Billeder fra Knudshoved Odde 22-8-99:

Knudshoved OddeSpidsen af Knudshoved Odde.

Knudshoved OddeView ind mod land.

Knudshoved OddeEn mand på spidsen af Knudshoved Odde.Video 1 fra Knudshoved Odde, Sydsjælland d. 14-4-06. (~ 4 MB, download tager lidt tid):

Start og se video fra Knudshoved Odde.Video 2 fra Knudshoved Odde, Sydsjælland d. 14-4-06. (~ 3 MB, download tager lidt tid):

Start og se video fra Knudshoved Odde.Tilbage til startside